Anton van Hemert

 

Mijn naam is Anton (Hendriks) van Hemert en ik ben in 1965 geboren te Oudewater.

Eerst even beginnen met wat je weer snel mag vergeten. Ik ben in 2016 te laat geopereerd aan een Hernia waardoor ik verzwakt de operatiezaal opging en ze tijdens mijn operatie mijn hersenvlies hebben geraakt. Alles bij elkaar mondde dit uit op een incomplete dwarslaesie en een caudalaesie. Ik kan wel wat lopen maar max. 300 meter en dan voor de rest van de dag heb ik het dan gehad. Stil staan is nog een groter probleem omdat de aansturing van mijn spieren niet aanwezig is.

Nu het leukere gedeelte. In 1982 heb ik mijn eerste pijltjes gegooid met de gedachte dat de triple ring de dubbel was en de dubbelring de triple, zo weinig was er nog bekend over het darten. Zo heb ik dus ook mijn eerste toernooi gewonnen.  In kroegen hingen nog geen dartborden maar stonden biljarts, en op tv kon je tussen de sneeuwbeelden door de Embassy zien met onze held Bert Vlaardingenbroek.

Ik heb verschillende toernooien bezocht in binnen- en buitenland met mijn in 2013 overleden vrouw Marja Henriks. Ook mocht ik een tijdje manager zijn van het Dames selectie team DBMN.

Inmiddels heb ik weer een lieve partner Adrie  Swets en heb ik 2 horecazaken in Oudewater. Ook hier wordt volop gedart. Mijn hobby’s zijn darten, darten en darten. Als het mooi weer is ook een beetje vissen.

Het spelen bij HET G Force dartteam vind ik heel erg leuk omdat ik mijn ervaring die ik in de loop van de jaren heb opgedaan kan doorgeven en doordat we elkaar als groep kunnen steunen. Aan het bord kunnen we elkaar slopen maar zodra de dubbels zijn gegooid zijn we weer elkaars teammaatjes.

Mijn bijnaam (Budha) heb ik gekregen door mijn opmerkingen. Bij een bouncer bijvoorbeeld, je moet ook tussen de draadjes mikken! Of als het even niet mee zit melden dat darten leuk is. Ik probeer altijd alles te relativeren. Of zal het toch om mijn buik zijn ?? 😉