Cliff Ruiter

Ik ben Cliff Ruiter en ik woon in Zwolle,  ik ben te vroeg geboren toen ik nog maar 25 weken oud was. Daardoor heb ik een beperking met mijn handen en zijn ze niet volledig vergroeid. Mijn hobby’s zijn gamen op de playstation, piano/keyboard spelen, animatie series kijken op de telefoon en darten! Ik ben in aanraking met het darten gekomen dankzij Raymond van Barneveld die ik al vanaf klein zag darten op de tv. Ik speel nu al meer dan 18 jaar darten vanaf mijn achtste jaar en ik heb al jaren geleden thuis gegooid en toernooitjes met de valide darters gespeeld in de wijkvereniging Bestevaer in Zwolle.

In 2016 stelde mijn moeder voor om competitie te spelen omdat ze in Zwolle een horeca competitie hadden Ze hadden op dat moment 3 teams en ik kon in 1 van die teams mee spelen. Dat is geweldig gegaan. In mijn 1e seizoen van competitie darten zijn we aan het einde van het seizoen 1e geworden en waren we gepromoveerd naar de Eredivisie. In 2017 waren we 4e geworden.

In 2017 werd er een speciaal darttoernooi genaamd One Unit georganiseerd door Martijn en Harry waar Aileen de Graaf op af kwam Ik maakte voor het eerst kennis met het paradarten. Ik heb hier indruk gemaakt op Aileen omdat ik haar versloeg met 3-2. In het begin van 2018 nam Aileen contact met me op omdat ze me graag in het G Force team wilde hebben. Ze heeft veel vertrouwen in mij dat ik het ver kan schoppen. Sinds mijn debuut op de NDB tot nu toe heb ik veel bekers en medailles in de wacht gesleept in het paradarten en had ik de eer om in het Nederlands team te spelen voor het paradarten!

In April 2018 mochten alle spelers van het paradarts NL team naar Rotterdam om een pijltje te gooien tegen de PDC darters Raymond van Barneveld, Rob Cross en Micheal van Gerwern. Hier heb ik Raymond en Michael verslagen! Ook had ik in Belgie een winmau ticket bemachtigd waardoor ik in oktober naar Engeland mocht. Dit was een hele eer. Aankomend seizoen zit ik in het G Force team en ik kijk er erg naar uit. Ik heb enorm veel mensen ontmoet door het paradarten en daar ben ik heel blij om.