Harry de Weerd

Mijn naam is Harry de Weerd.

Op 22 januari 1955 zag ik het levenslicht en werd ik dus geboren in het Zuid Limburgse Sittard. Ik was getrouwd maar ben gescheiden. Ik heb 2 jongens en werkte al bijna 40 jaar met gehandicapten in het cluster 2 onderwijs. Op de leeftijd van pak hem beet 50 jaar werd ik al stevig besmet met het dartvirus en speelde ik in mijn huidige woonplaats Zwolle in de HDCO, oftewel Horeca Darts Competitie.

Spelende in diverse kroegen met een aantal jonge medespelers in een eigen wijkcentrum alhier een paar honderd meter verderop. Een herseninfarct op 9-6-2011 zette mijn sportieve activiteiten en werk stil. Mijn linkerbeen en linkerarm deden niets meer: ik was volledig linkszijdig verlamd.

Badmintonnen, ,windsurfen, marathon lopen et behoorde tot het verleden. Nu ben ik inmiddels aardig opgekrabbeld en dankzij vriend/clubgenoot Martijn de Jong kwam mij de naam Aileen de Graaf ter ore. Martijn “troggelde”me mee naar een of ander bruin Haags café dat het darthonk van de voor mij onbekende Arie van de Rassel bleek te zijn. Ik belandde in een knus, intiem en gezellig soort van G-toernooitje en gooide (na 5 jaar) mijn pijlen tegen… u raadt het al… Arie!

Ik bleek het spelletje nog niet verleerd te zijn en had er meteen weer veel lol in om er mee door te gaan. Naderhand bezochten we vooral de dartevenementen waar Peter Westerhuis en Martijn hun idool Aileen konden gadeslaan en bewonderen. Hetgeen we n dus nog steeds doen.

Ook de nobele tafeltennissport beoefenen we. Trainen doen we wekelijks in Zwolle bij de REBAS “de Peperbus”. En ja ik heb zelfs nog eens de finale gehaald. Badminton finales speelde ik zeer vaak, maar het G-tafeltennis was tamelijk nieuw voor mij. Er zit nog steeds een soort van snelle Jelle gevoel in mij. Behorende tot het  Force dartteam hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen om de dartsport voor ons binnen de NDB tot een volledig volwaardig niveau te kunnen opkrikken  qua spel- en regelgeving.

Sportieve groet van Harry de Weerd, alias Harry Rucola

schrijver, taalcoach, rucolakweker, vrijwilliger enz.