Jeroen Bremer

Mijn naam is Jeroen Bremer, ik ben geboren op 12-03-1988 en ben van jongs af aan rolstoel gebonden. Dit komt door een open rug (SPINA BIFIDA). Ik ben door de weeks 20 uur bezig met dagbesteding. Houtbewerking, computers en vrijdags ben ik vrij.

Als ik thuis ben breng ik mijn tijd door op mijn kamer waar ik playstation, dvd’s kijk, veel op youtube zit en train voor het darten.

Ik heb 23 jaar lang op rolstoelbasketbal gezeten maar ik ben daar mee gestopt omdat het lichamelijk wat moeilijker ging.

Vanaf mijn 12de jaar ben ik op darten gegaan bij ons in Den Helder, omdat het spelletje mij wel aantrok. Ik heb altijd gedart met valide darters, omdat paradarten toen nog niet bestond. Ik vond darten zo leuk dat ik besloot om er mee door te gaan. Toen ik zag dat er ook darten was voor gehandicapten binnen de NDB heb ik mezelf aangemeld en ben sindsdien toernooien gaan gooien van de NDB. Ik ben al 3e geworden op het NK en 5e op de ranking.

Wat darten voor mij zo leuk maakt is de onderlinge strijd met elkaar (rivaliteit) en na een partijtje darten ben je weer vrienden. Het kijken naar andere darters en afwachten wie je volgende tegenstander wordt voor de volgende ronde. Waarom ik het zo leuk vind om in dit dartteam te zitten is omdat we allemaal een beperking hebben en daardoor is het sfeertje leuk en gemoedelijk en zijn we op onze manier uniek. k hoop dat er bij het paradarten nog veel aanmeldingen bijkomen, en dat wij als paradarters bekender worden. Ik blijf het een mooie en unieke sport vinden.