Kees van Wielink

Mijn naam is Kees van Wielink, geboren in Den Bosch op 26 maart 1961. Sinds 1985 ben ik naar Amersfoort verhuisd, alwaar ik getrouwd ben met Ingrid, mijn steun en toeverlaat. Ik heb een 40 urige werkweek als facilitair medewerker bij de politie Midden Nederland.

In Den Bosch heb ik een motorongeluk gehad, waardoor ik nu een onderbeenprothese draag. Voor het ongeluk deed ik aan honkbal en speelde ik competitie darten in een café. Ne het ongeluk ben ik gaan rolstoelbasketballen en kwam darten op een laag pitje. Sinds ik in Amersfoort ben komen wonen, ben ik verder met het rolstoelbasketballen gegaan, maar had ik nog altijd mijn dartbord en pijlen. Het was minstens 25 jaar geleden dat ik gedart heb, maar toen ik twee jaar geleden een oproep zag staan om te helpen bij het G-darten in Soersterberg heb ik mij aangemeld. Ik wist niet wat mij te wachten stond, maar ik moest schrijven en de borden draaien. Ik heb toen toch weer de kriebels gekregen en heb de NDB gebeld of ik met de G-darters mocht meegooien. Sindsdien ga ik naar alle rankingtoernooien en speel ik ook andere toernooien.

Toen ik gestopt was met cafecompetitie, bleef het drten nog altijd een boeiende sport en keek ik altijd op televisie. Het leukste vond ik dat ik nu kan gooien met mijn doelgroep en dat zij op hoog niveau darten. Ik maak graag deel uit van het G Force dartteam om nog beter te worden.