Martijn de Jong

Ik ben Martijn de Jong en woonachtig in Zwolle. Vanwege dat ik 3 maanden te vroeg geboren ben en zuurstofgebrek heb gehad bij mijn geboorde, heb ik al mijn leven last van spasme. Door deze ziekte ben ik al mijn hele leven rolstoelafhankelijk. Maar dit houd mij in ieder geval niet tegen. Mijn hobby’s zijn naast darten namelijk nog 3 keer in de week krachttraining, tafeltennis, paardrijden en rolstoelhockey. Dit allemaal 1 keer in de week.

In april 2016 was in Driebergen mijn eerste kennismaking met darten voor mindervaliden en een NDB toernooi. Dat ging al best wel heel aardig en toen was ik dan ook meteen verkocht. Toen ik later op die dag ook nog met Aileen de Graaf in gesprek kwam, en ze onze uitdaging aan ging om een partij tegen ons te darten in een rondstoel vond ik dit uiteraard helemaal gweldig.

Ze regelde een rolstoel en een schrijver. Als klap op de vuurpijl mocht ik ook een leg gooien tegen Aileen. Ja dat was helemaal super. Toen wist ik nog niet dat Aileen, Aileen was en dat zij toen de nummer 1 van de wereld was. Ik vond het een schitterende ervaring. Ook heeft dit de doorslag gegeven om door te willen gaan het het darten hopelijk meer te leren van Aileen. Sindsdien gooi ik zoveel mogelijk toernooien en het gaat steeds beter, ook al heb ik nog geen prijs binnengehaald.

Ik wilde altijd al in een team darten die allemaal hetzelfde doel hebben, zo hoog mogelijk eindigen en het maximale uit je zelf halen. Als we aan het bord staan zijn we elkaar concurrenten, maar daarna zijn we gewoon weer vrienden. Drinken we samen een drankje en hebben we veel lol en gezelligheid. Zo leren we elkaar steeds beter kennen kunnen we elkaar steunen. In het team leren we van elkaar. Stapje voor stapje helpen we elkaar naar een hoger niveau.

Dit alles maakt voor mij de dartsport als een schitterende sport waar je er voor elkaar bent in goede en slechte tijden. Het maximale uit jezelf halen en in een groepje darten, dat alles is gelukt en supergaaf. Om in het G Force dartteam te zitten maakt het allemaal nog leuker, interessanter, uitdagender en ook spannender om te kijken hoeveel er in zit en wat ik allemaal kan bereiken als individu maar ook zeker als teamspeler. Het maakt de band onderling alleen maar beter.