Paul Hollander

Mijn naam is Paul Hollander, ik ben bijna 48 jaar en ben woonachtig in Beverwijk, Noord Holland. Ik ben geboren met Spina Bifida (Open ruggetje), maar dit was bij mij niet direct zichtbaar en dit is dus pas ontdekt toen ik 4 jaar oud was. Ik ben toen geopereerd aan mijn rug en sindsdien kan ik gebruik maken van een rolstoel om me te verplaatsen. ik ben niet getrouwd en ik heb geen kinderen.

In het verleden heb ik in e ICT gewerkt, maar na een extra diagnose van een vorm van autisme die gesteld is in 2008, heb ik begeleiding daarbij gekregen en heb ik ook de indicatie gekregen voor dagbesteding. Sinds februari 2017 werk ik in een kringloopwinkel in Haarlem, waar ik binnengekomen computers opnieuw installeer, test en in de winkel zet voor de verkoop. Ook adviseer ik klanten op dit gebied. Daarnaast doe ik kleine reparaties en onderhoud aan pc’s en laptops.

Mijn hobby’s zijn computers in de breedste zin van het woord, TV kijken, muziek luisteren, basketbal en rolstoelbasketbal in het bijzonder. Daarnaast natuurlijk darten en rolstoelhockey. Ik heb 25 jaar rolstoelbasketbal gedaan op diverse niveaus, heb 2x een voorronde voor de Europacup mogen spelen en de bekerfinale gespeeld. Ik heb zelfs een half jaar deel mogen uit maken van Jong Oranje. Na in 2013 gestopt te zijn met rolstoelbasketbal en een tijdje alleen te darten had ik behoefte aan een nieuwe uitdaging en ben ik op hockey gegaan. Darten doe ik al sinds 2005, dit is begonnen doordat ik een keer in een dartcafé aan de bar zat op een zaterdagavond en ik zag in de zaak allemaal darters bezig met een toernooi. De bareigenaren gaven aan dat iedereen daar aan mee mocht doen en dat dit elke zaterdag was. Sinds 2012 speel ik in mijn regio ook in de competitie en ben ik daarin de enige darter die vanuit de rolstoel dart. In 2014 heb ik de stoute wielen onder me stolstoel gezet en ben toen een keer naar een NDB ranking geweest. Dit was het Open Delft. Sinds 2015 doe ik ook mee aan de Dutch Open in Assen en hoop ik dat er bij één van de volgende editities ook een toernooi is voor de mindervaliden. In 2015 ben ik 3e geworden op het eerste NK voor mindervaliden wat door de NDB werd georganiseerd en daar ben ik nog steeds erg trots op.  Ook al heb je een beperking en/of zit je in een rolstoel. de dartsport kan iedereen beoefenen. Ik vind het belangrijk om naar iedereen uit te dragen dat de dartsport iets is voor iedereen, in mijn eentje kan ik een hoop, maar met een groepje gezellige en competitieve darters kun je veel meer mensen bereiken. Ik ben trots op het feit dat ik uitgekozen ben om bij het G Force dartteam te komen want met een groep kun je elkaar steunen en meer bereiken.