Wilco Wassink

Mijn naam is Wilco Wassink, ik ben geboren op 3 augustus 1993. Ik ben woonachtig in Doetinchem samen met mijn vriendin Chanine. In mijn dagelijks leven ben ik medewerker personeel- en salarisadministratie bij een grote onderwijsinstelling. Tijdens de uren dat ik niet werk heb ik vele hobby’s, zoals rolstoelbasketbal, autosport, motorsport, fotografie en darten

Ik dart in de WDDA categorie omdat ik ben geboren met cerebrale parese, waardoor ik spastiche ben, daarnaast zijn mijn armspieren te lang en beenspieren te kort. Ook heb ik een fijne motoriekstoornis en een evenwichtsstoornis. Dit houd in dat ik een deel in de rolstoel zit maar ook nog stukken kan lopen. Het darten doe ik dan ook zowel staand als zittend.

Het darten volg ik al vele jaren, vanuit de tijd dat van Barneveld nog bij de BDO zat. Echter zelf deed ik nooit echt wat met darten tot 2014. Toen hebben we een dartbord opgehangen en ben ik af en toe gaan darten. In 2015 heb ik mij samen met Chanine voor de grap ingeschreven voor het NK darten. (de eerste keer dat onze categorie meedeed). Dit werd mijn eerste echte toernooi ooit. Tijdens dit toernooi kwam ik tot mijn grote verbazing in de finale terecht dus besloot ik om het darten serieuzer op te pakken. oor de mogelijkheid om onderdeel te zijn van het G Force dartteam hoop ik door de ondersteuning mij nog meer te kunnen concentreren en het stapje te zetten om mijn niveau te kunnen verhogen.